מזגנים בבית שמש והשפלה, טובים רק לקיץ?
מדינת ישראל כידוע מחולקת לאזורים. תל אביב והמרכז, באר שבע והדרום, בית שמש והשפלה, חיפה והצפון. מזג האוויר בכל עיר משתנה בהתאם לאזור בו היא ממוקמת מבחינה גיאוגרפית. החורף בצפון לא בהכרח יזכיר את החורף בתל אביב, וכאשר הלילות בדרום מקפיאים את נימי הדם, ברחובות, בית שמש והסביבה, דווקא יכולים להסתובב עם בגדים נוחים יותר.
נכון, ישראל היא מדינה קטנה והבדלי הטמפרטורות לא יהיו קיצוניים, אך עדיין יש מקומות בהם מזג האוויר ברגע שעוברים לעונה הקרה יותר של השנה, ישפיעו פחות על התושבים.
בעוד שבקיץ, קשה יהיה למצוא בית בישראל שאינו משתמש במזגן על מנת לקרר את האווירה, בחורף המצב הוא שונה.
יש תפיסה, בעיקר במקומות כמו בית שמש, רחובות, ובכלל ערי השפלה, שכל עוד לא מדובר בקור המחייב להסתובב עם מעילי חרמונית בתוך הבית, אין ממש טעם להפעיל את המזגן ואפשר להסתפק בתנור או מפזרי חום. הטעות שמרבית האנשים שנוקטים בגישה זאת עושים, היא שהם לא מבינים שהם לא באמת חוסכים ככה כסף. מזגן נתפס אצל אנשים רבים, ככלי שצורך המון חשמל כאשר הוא עובד ולכן חשבון החשמל מתנפח בכל שניה שהמזגן דלוק. מה גם שתנורים ומפזרי חום נרכשים במחירים נמוכים, והתפיסה של מרבית האנשים היא שמדובר במוצרים שלא זוללים המון אנרגיה. במקרה הזה, ההפך הוא הנכון.
ההשפעה של תנורים ומפזרי חום.
החיסרון הראשון של תנורים ומפזרי חום, הוא הרדיוס אותם הם יכולים לחמם. הם הרי לא מפזרים את החום שלהם ברוב חלקי הבית, אלא יותר ממוקדמים באזור בהם הם פועלים. בנוסף לכך, הצריכה שלהם היא גבוהה מאוד, ובכל רגע שהם עובדים, חשבון החשמל שלכם מטפס ומטפס. דווקא בחורף, מזגנים בבית שמש והשפלה הם אפקטיביים הרבה יותר, למרות שלא ״קור אימים״. דבר ראשון, אפשר לכוון אותם לטמפרטורה המדויקת שרוצים ודבר שני הם צורכים פחות חשמל.
לכן, תושבי השפלה, שבדרך כלל נהנים ממזג אוויר רגוע יותר במהלך החורף ממקומות אחרים בארץ, יכולים בימים בהם באמת קר, ליהנות מהמזגן שלהם, לחסוך כסף, ולא להשתמש במוצרים שעושים עבודה פחות יעילה ומעלים את ההוצאות השוטפות.