אם יש לכם מסעדה או שאתם בדיוק עכשיו בתהליך בו אתם פותחים מסעדה חדשה, תעשו לעצמכם טובה, ובכל הקשור למיזוג המסעדה אל תחסכו. אם לא בשביל העובדים שלכם, אז בשביל הלקוחות שלכם. אחרת, הם פשוט לא יהיו הלקוחות שלכם. לא חסרות מסעדות שיש בהם חלל גדול בו ניתן להושיב כמות גדולה של סועדים, ואפשר למצוא בהם רק מזגן אחד שמקרר בערך רק את השולחן שנמצא מתחת למזגן. כתוצאה מכך, אנשים יכולים להתיישב בשולחנות אחרים, להרגיש את הזיעה מתחילה להצטבר, וכאשר הם מבינים כי אין ממש מה לעשות בעניין, הם פשוט יקומו וילכו לאכול במקום אחר. במיוחד בימי הקיץ החמים.
איך לתכנן נכון את נושא המזגנים במסעדות?
אם כן, כאשר אתם צריכים לבחור כיצד למזג את המסעדה שלכם, מומלץ להתייעץ עם יועץ מיזוג או לכל הפחות עם חברה בעלת ניסיון בתחום. אל תעשו את הטעות של לתלות מזגן עילי על אחד הקירות ולחשוב שהוא יענה על כל הצרכים שלכם. לכל אזור במסעדה יש את הגודל שלו, ולכן חשוב לבחור במערכת מיזוג שתאפשר לכם שליטה על שלל האזורים השונים. זה לא רק כוח הסוס שצריך לבחור, אלא גם לדעת באיזה מיקום בדיוק לתלות את המזגן בשביל לקבל תפוקה מקסימלית. יועץ המיזוג, על סמך הנתונים כמו גודל המסעדה, כמות הסועדים, מיקום המבנה ביחס לשמש ונתונים נוספים, יוכל לספק עבורכם את התוצאה הטובה ביותר שגם תעזור לכם לחסוך בעלויות צריכת החשמל.
נניח ויש לכם שלושה אזורים בהם מתבצעת מירב הפעילות במסעדה, מי אמר שצריך מזגן בכל אחד מאותם איזורים? אולי יש פתרון אחר כמו מזגנים תעשייתים שיספקו עבורכם תוצאה הרבה יותר טובה?
לסיכום
גם אם יש לכם ניסיון רב בתחום המסעדנות, אל תתפתו לרכוש מזגן עילי שמקרר נפלא את הבית שלכם אבל לא יוכל לספק חצי מאותה התוצאה במסעדה. הקפידו לבדוק היטב ולהתייעץ עם האנשים הנכונים. בסופו של דבר, אתם צריכים שלכולם יהיה נעים במסעדה שלכם. ללקוחות, למלצרים וכמובן גם לטבחים.